8/14/2008

POBRESA SAGRADA




























































































































































L'india es intensa i les nostres aportacions al blog massa esporadiques per auest pais que no s'atura i no ens deixa descansar.
Cada dia es una historia i sovint ens costa aturarla per entrar a un ciber, connectar-nos a la xarxa i explicarvosho tot mes o menys detalladament.
Des que vam escriure per darrera vegada, la sort ha estat una bona companya de viatge.
Larribada a Bangalore, la familia del Gottam, la seva hospitalitat opu.lent i el seu savoir fair. Baguepalli i els projectes de PVS i For Kids. LAli i la Lata i el seu humil entorn. L'escola i la manera deducar al mes pur estil indi: a cop de garrot i a cop de silencis. Good moorning Sir. Good bye sir. Una rectitud que ens provoca incomoditat.
El menjar de la Sephora, no spice de veritat (per fi!). La visita a un dels pobles. La comunicacio sense llengua comuna; la comunicacio no verbal i l'estima de veritat traduida en abracada. Moments magics a cada cantonada.
La primera despedida que sentim de veritat i la Lata dient adeu des de la porta. Sempre passa igual, alguns marxem i la resta es queda.

El viatge de Bangalore a Hosped i el reseguir la carredeta de lautocar. Cada bony un patiment i cada avancament una pregaria. No dormir pero tancar els ulls i intentarse relaxar enmig de tant de movient. Els indis calmats i nosaltres declaran Defcon 1. Com sempre, ells es conformen i nosaltres volem mes.

L-arribada a Hampi amb els ulls de kathakali per lexes de son i tots aquests temples que ens envoten i ens criden perque els anem a visitar. La seva gent i aquests ulls que tenen que atravessen les consciencies de qualsevol. En Baloo i la seva cama inservible. Aquesta crossa que lacompanya a tot arreu i el seu sobreviure a base de postals. Aqu'i cadascu s;espavila com pot; i aixi van passant els dies, i les nits.

RaiD
Quatre eren molts i sis son multitud. Per aixo i perque no podem evitar ni dissimular que som de cau -alguns menys que altres, eh Rikki?- vam decidir fer el dia del Raid. CXadascu i la seva india. Cadascu i allo que anava trobant acada pas.
Amb un carnet de raid una mica improvitzat -un sudoku, un text rapid, un parell denigmes i els deures descriure un haiku (poema japones)-, cadascu busca allo que ha de trobar per si sol. Constriuint cada moment i cada segon.
Estar sol a lindia es tota una experiencia. Aqui nosaltres som minoria . Aqui som nosaltres els observats . Els diferents, els estranys; els estrangers; els immigrants... Potser aquesta es l'unica manera d'entendre moltes coses.

Heus aqui un exemple

Menjar amb les mans.
I llepar-me els dits
d'aquesta India que estic tastant.

Posada en comu i valoracio del raid . Espera eterna a que ens portin el menjar. Una estina tocant la guitarra a lhabitacio, canconeta relaxant, petons i bona nit.

Avui, som 15 d'agost. Independence day, ens diuen tots els indis!! Festa grossa i nosaltres de viatge cap a Varanasi. Ens queda una nova aventura per viure. Tren de Guntakal a Pune i de Pune a Varanasi mateix. 3 dies de viatge. No esta malament... Com si ho veiessim: molta guitarra i molta carta acompanyats de la alegria dels indis. Poc dormir, una mica d'incomoditat i molt de cansament. Potser tornem a declarar Defcon 1. Ara estem tranquis, el marcador diu Defcon 5, pero vindran nous temps.

namaste!

5 comentarios:

Tona dijo...

Hola Sr y Sra Guijarro!
Como estais? Supongo que mi madre os va informando de todo lo que hago y dejo de hacer por tierras indias, asi que no estareis sufriendo demasiado. Ahora, con internet podemos comunicarnos rapidamente con cualquier parte del mundo.
Os deseo lo mejor des de la ciudad sagrada de Hampi, donde me encuentro ahora.
Os he de confessar, que aunque no me gusta que sufris con mis viajes, me hace ilusion que os preocupeis por mi.
Muchos besos.
Marta

Unknown dijo...

Ostras!
Al·lucino amb el viatge de tres dies en tren i amb el votre Raid.Déu ni do el poema!
Em feu molta enveja, feu-me un foradet que vinc!

Manel

Unknown dijo...

Quines fotos!
Quines expressions1
Quins ulls!
Això no deixa indiferent!
Un petó

Montse

FortunyNavarrete dijo...

ens encanta aquest blog! ha estat una magnifica idea.. felicitats!ja tenim adicció i sembla com si atravassessim l´India amb vosaltres.a les fotos esteu guapissims. una gran abraçada per tots vosaltres desde el mar mediterrani (altafulla). Laura (mare de l´Adri),Cristi (tieta),Jorge(tiet), i MIreia,Laura i Nil (cosins)

Namaste! wapus!!

Eduard Muntaner Perich dijo...

Hola des de Bangalore!
El meu ultim dia a l'India :(

Pero tornarem, tornarem...

Que us vagi molt be, disfrute-ho al maxim. I recordeu que no sou vosaltres els que visiteu l'India, es l'India que us visita a vosaltres.

Us seguire!

Salut!

Edu (www.eduard.cat)